Toggle Nav

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

BRANDS

STIHL

Καλάθι

ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ-ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ-ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΞΥΛΟΥ-ΜΕΤΑΛΛΟΥ

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ-ΜΕΤΑΦΟΡΑ

hand

Aντιπρόσωπος STIHL

Subtract

Ασφαλείς Πληρωμές

Εξειδικευμένο Service

truck

Χωρίς εξοδα αποστολής για 80€+

Εργασίες κατά τον χειμώνα που κάνουμε στο κήπο μας

Εργασίες κατά το χειμώνα που κάνουμε στον κήπο μας


Το χειμώνα, υπάρχουν διάφορες εργασίες που μπορείτε να κάνετε στον κήπο σας για να τον διατηρήσετε υγιή και να τον προετοιμάσετε για την άνοιξη

Καθαρισμός του κήπου

Ο καθαρισμός του κήπου από τα φθινοπωρινά φύλλα και τα κλαδιά είναι σημαντικός για να διατηρηθεί η καλή εμφάνιση του κήπου και να αποφευχθεί η δημιουργία πιθανών προβλημάτων. Μια καλή πρακτική είναι να συγκεντρώνετε τα πεσμένα φύλλα και κλαδιά και να τα αφαιρείτε από την επιφάνεια του εδάφους. Μπορείτε να τα πετάξετε στο καταστροφέα ή να τα χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε φυτόχωμα.

Καθαρισμός και συντήρηση των εργαλείων

Τον καθαρισμό και τη συντήρηση των εργαλείων κήπου είναι σημαντικό να τακτοποιείτε τακτικά. Αφού τελειώσετε τη χρήση των εργαλείων, πρέπει να τα καθαρίσετε από τη λάσπη και τη βρωμιά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα λίγο νερό και σαπούνι ή ένα καθαριστικό. Κατόπιν, στεγνώστε καλά τα εργαλεία και βάλτε τα σε ένα στεγνό μέρος για να αποτρέψετε τη σκουριά. Αν χρειάζεται, μπορείτε να αλείψετε τα μεταλλικά μέρη με λίγο λάδι για να τα προστατεύσετε από τη φθορά.

Προστασία των φυτών από το πάγο

Όταν ο πάγος αποτελεί απειλή για τα φυτά σας, μπορείτε να πάρετε μερικά μέτρα προφύλαξης. Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να προστατεύσετε τα φυτά σας από τον πάγο είναι να τα ποτίζετε με ζεστό νερό πριν από την πρόβλεψη παγετού. Αυτό το ζεστό νερό θα βοηθήσει να θερμανθεί το έδαφος και τα φυτά, μειώνοντας τον κίνδυνο να παγώσουν. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προστατευτικά υλικά όπως πλαστικές επενδύσεις για να προστατεύσετε τα φυτά από τον πάγο το χειμώνα.

Εργασίες κατά τον χειμώνα που κάνουμε στο κήπο

Υδροδότηση

Το πότισμα των φυτών το χειμώνα είναι εξίσου σημαντικό με το πότισμα τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου. Αν και οι περισσότερα φυτά αναπαύονται και δεν αναπτύσσουν το ίδιο μεγάλη ανάγκη για νερό το χειμώνα, οι ρίζες τους εξακολουθούν να χρειάζονται ενυδάτωση. Σιγουρευτείτε λοιπόν ότι προσφέρετε αρκετό νερό στα φυτά σας τακτικά το χειμώνα, αλλά πάντα προσέξτε να μην υπερβείτε στην ποσότητα.

Προστασία του συστήματος υδροδότησης από τις παγωνιές

Το κρύο και οι παγωνιές το χειμώνα μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στο σύστημα υδροδότησης του κήπου σας. Για να αποτρέψετε αυτό το πρόβλημα, υπάρχουν μερικά μέτρα που μπορείτε να λάβετε. Ένας απλός τρόπος είναι να αδειάσετε τα σωληνώσεις νερού και τις αντλίες από το νερό πριν από το ξεκίνημα της περιόδου παγετού. Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε θερμομόνωση στις σωληνώσεις για να προστατεύσετε το σύστημα από το πάγο.

Κλάδεμα δέντρων και θάμνων

Το κλάδεμα των δέντρων και των θάμνων το χειμώνα είναι ένα σημαντικό μέτρο που μπορεί να ενισχύσει την ανάπτυξή τους. Αφαιρώντας τα αδύναμα και αρρωστημένα κλαδιά, μπορεί να προωθήσει την καλύτερη κυκλοφορία του αέρα και του φωτός στο εσωτερικό τους, προωθώντας έτσι την υγιή ανάπτυξή τους. Επίσης, με το κλάδεμα μπορείτε να διορθώσετε τυχόν ανισορροπίες στη μορφή τους, προσδίδοντας τη θερμότερη αισθητική βελτίωση.

Εργασίες κατά τον χειμώνα που κάνουμε στο κήπο μας - Μιχαηλίδης

Διαμόρφωση και αισθητική βελτίωση

Εκτός από την ενίσχυση της ανάπτυξής τους, το κλάδεμα μπορεί επίσης να δώσει στα δέντρα και τους θάμνους σας μια πιο ευαίσθητη και απολαυστική εμφάνιση. Μπορείτε να τους διαμορφώσετε σε διάφορες μορφές, όπως τη σφαιρική ή τη σειρά που ταιριάζει καλύτερα στον χώρο σας. Με το κατάλληλο κλάδεμα, μπορείτε να απολαύσετε έναν κήπο με εξαιρετική ομορφιά και αρμονία.

Προετοιμασία του εδάφους

Πριν αρχίσετε το κλάδεμα των δέντρων και των θάμνων, είναι σημαντικό να προετοιμάσετε το έδαφος γύρω τους. Μια καλή πρακτική είναι η απομάκρυνση όλων των αποβλήτων και των ξεριζωμένων φυτών από την περιοχή. Αυτό θα επιτρέψει στα δέντρα και στους θάμνους να έχουν επαρκή χώρο για την ανάπτυξή τους και θα μειώσει τον κίνδυνο ασθενειών και επιβλαβών εντόμων.

Εργασίες κατά τον χειμώνα κάνουμε στο κήπο μας

Διόρθωση στραβών περιφράξεων

Η διόρθωση των στραβών περιφράξεων είναι ένα σημαντικό βήμα για τη διατήρηση και την ασφάλεια των δέντρων και των θάμνων. Όταν μια περίφραξη είναι στραβή, μπορεί να προκαλέσει πίεση στο κορμό του δέντρου ή να εμποδίζει την ελεύθερη ανάπτυξη των κλαδιών του. Για να διορθωθεί μια στραβή περίφραξη, μπορεί να χρειαστεί να τοποθετήσετε ξύλα ή στηρίγματα για να την σταθεροποιήσετε. Επιπλέον, είναι σημαντικό να ελέγξετε τον κατακλυσμό και την καλή λειτουργία των περιφράξεων προκειμένου να προστατευτούν τα δέντρα από εξωτερικούς κινδύνους, όπως άγρια ζώα ή ακραίες καιρικές συνθήκες.

Πριν αρχίσετε το κλάδεμα των δέντρων και των θάμνων, είναι σημαντικό να προετοιμάσετε το έδαφος γύρω τους. Μια καλή πρακτική είναι η απομάκρυνση όλων των αποβλήτων και των ξεριζωμένων φυτών από την περιοχή. Αυτό θα επιτρέψει στα δέντρα και στους θάμνους να έχουν επαρκή χώρο για την ανάπτυξή τους και θα μειώσει τον κίνδυνο ασθενειών και επιβλαβών εντόμων.

Εργασίες κατά τον χειμώνα που κάνουμε στο κήπο μας

Προφυλάξεις ενάντια στις ακραίες καιρικές συνθήκες

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ο κήπος μπορεί να αντιμετωπίσει ακραίες καιρικές συνθήκες, όπως δυνατούς ανέμους, παγετό, χαλάζι και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Για να προστατεύσετε τα δέντρα σας από αυτές τις συνθήκες, ακολουθήστε αυτές τις προφυλάξεις:

  • Εάν προβλέπεται δυνατός άνεμος, ελέγξτε τις περιφράξεις σας για να βεβαιωθείτε ότι είναι σταθερές και δεν θα υποστούν ζημιές από τον άνεμο. Σε περίπτωση ανάγκης, ενισχύστε τις περιφράξεις με επιπλέον στήριγμα.

  • Εάν προβλέπεται παγετός ή χαλάζι, σκεπάστε τα δέντρα και τα θάμνα με κατάλληλα προστατευτικά υλικά, όπως πλαστικές σάκες ή κηπουρική αφρολέξ.

  • Ελέγξτε την θερμοκρασία και διατηρήστε τα δέντρα και τους θάμνους σε ενδεδειγμένες θερμοκρασίες. Εάν οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές, μπορεί να είναι απαραίτητο να καλύψετε τα δέντρα και τους θάμνους με προστατευτικά υλικά.

Ακολουθώντας αυτές τις προφυλάξεις, θα προστατεύσετε τα δέντρα και τους θάμνους σας από τις ακραίες καιρικές συνθήκες και θα διατηρήσετε τον κήπο σας υγιή κατά τη διάρκεια του χειμώνα.